Design med lokalt særpreg

Moelvsmykket

Moelv – innlandets hjerte – ligger sentralt plassert midt mellom Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer. Byen oppstod som tettsted ved Moelva med blant annet et titalls møller, sagbruk og vadmels-stamper og ble senere stasjonsby da jernbanen kom i 1894.

Moelvsmykket består av elementer som har hatt stor betydning for opprinnelsen til den byen Moelv er i dag. Hoveddelen av smykket består av en møllestein som, i stedet for sine sedvanlige riller, har vegene til Mjøsbyene inngravert. Ut fra midten av hjulet, midt i Innlandet, henger hjertet med utsagede jernbanespor og illustrerer hvor viktig jernbanen var for videre utvikling av Moelv.

Gullkønnet

Kønnet (kornet) er kimen til alt liv. Det lille frøet som vokser seg til noe større. Gullkønn er en kjapp replikk, den gode ideen eller en kime av gull. Det lille frøet symboliserer så mangt, og passer til liten og stor i alle livets faser.

Vårt spesialdesignede Gullkønn-smykke ble opprinnelig designet og produsert til Innlandsmarkedet i Moelv 2017 der temaet var korn.  Smykket som kalles «Gullkønn fra Moelv» viser et gullkorn i massivt gull satt sammen med et møllehjul i sølv.

Fra gammelt gull til nye skatter

Gullsmed Lene tar på seg oppdrag for å ta vare på minnene dine og kan gjøre gammel historie ny og spennende. Har du gamle gullsmykker liggende, kan de smeltes om til noe helt nytt! Eller kanskje du heller ønsker å modernisere et arvesmykke og la gamle skatter tilpasses nye generasjoner?

Gjør en avtale med gullsmeden og kom innom for gode ideer!